“Kura e heshtjes”: redukton ankthin dhe përmirëson kujtesën

Zhurma është diçka konstante në jetën tonë, veçanërisht për ata që jetojnë në qytet, aq sa ndonjëherë as që e vëmë re, derisa jemi në një vend krejtësisht të heshtur. Dhe ne ndjejmë menjëherë mirëqenien që heshtja mund t’i japë jo vetëm veshëve, por edhe trurit. Përfitimet për kujtesën Qeniet njerëzore kanë nevojë për heshtje për të krijuar lidhje të…

Learn More

Përse i harrojmë ëndrrat që kemi parë gjatë natës?

Arsyet pse dikush është i prirur të zgjohet në mes të natës: pavarësisht nëse janë pak a shumë të rëndësishme apo urgjente, të gjithë mund të kenë një gjë të përbashkët: ju bëjnë të harroni ëndrrat. Dhe përpjekjet për t’i kujtuar ato janë të padobishme. Kjo del nga një studim i kryer nga James Pagel, një ekspert në mjekësinë e…

Learn More