Të kërkojmë lumturinë? Pesë këshilla altnerative

Lumturia është qëllimi final dhe mbi çdo qëllim tjetër për pjesën më të madhe të njerëzve, por kërkimi i lumturisë në mënyrë aktive, mesa duket nuk është fort pozitiv. Ata që shënojnë arritjet më të larta në çdo renditje të lumturisë raportojnë mbështetje të mirë sociale, jetojnë jetë kuptimplote që i lejon të kontribuojnë në shoqëri, përjetojnë një bollëk emocionesh…

Learn More

Lumturia dhe sporti, një kombinim i pathyeshëm

Qëndrimi fizikisht aktiv konsiderohet të jetë çelësi i lumturisë. Nuk është e nevojshme të bëhesh sportist, por mjafton një përpjekje e vogël gjatë javës për të rritur nivelin e endorfinës. Shanset për të qenë të lumtur janë 52% më të mëdha tek ata që janë shumë aktivë dhe reduktohen në pothuajse 30% për ata që janë pak më pak, duke…

Learn More

3 zakonet e përditshme të njerëzve të lumtur

Lumturia është një koncept i ndryshëm në kultura të ndryshme e njerëz të ndryshëm, megjithatë duket se njerëzit e lumtur kanë disa të përbashkëta. Zakonet e njerëzve që duken gjithmonë të lumtur Vendosin qëllimet e duhura Qëllimet që njerëzit vendosin e më pas ndjekin gjatë jetës, ndikojnë në lumturinë e tyre afatgjatë. Sipas studimeve, jemi më të lumtur kur ndjekim…

Learn More