Stresi: shkakton humbje të kujtesës tek gratë

Sa herë nuk arrijmë të kujtojmë se ku i vendosim çelësat, harrojmë një takim ose harrojmë të shkojmë të mbledhim rrobat në tel dhe fajësojmë stresin? Tani e tutje, kemi shkencën në anën tonë: tensioni i tepërt, në fakt, me të vërtetë mund të “luajë truke” në mendje, duke shkaktuar humbje të kujtesës të paktën tek gratë e moshës së…

Learn More

Gjumi i mirë zvogëlon stresin dhe ankthin, disa këshilla

Jeni të shqetësuar dhe të stresuar? Gjumi i thellë mund të ndihmojë në rigjenerimin e trurit, sipas një studimi të fundit! Hulumtimi i kryer në Universitetin e Kalifornisë në Berkeley, i botuar gjithashtu në revistën shkencore “Nature Human Behavior”, thotë se fjetja e mirë do të ndihmonte në luftimin e ankthit dhe stresit; ndërsa nga ana tjetër, një natë pa…

Learn More

Përdorimi i tepruar i teknologjisë shkakton stres dhe dëmton jetën seksuale

Një studim i fundit tregon se shpenzimi i orëve në PC, tableta dhe smartphone është i dëmshëm: krijon stres, lodhje dhe gjithashtu zvogëlon dëshirën seksuale. Në listën tashmë substanciale të elementeve miqësorë ndaj stresit, duhet shtuar një element i ri: teknologjia. Të shpenzosh shumë kohë duke lundruar në internet, duke biseduar, në planin afatgjatë ju bën të shqetësuar, të lodhur…

Learn More