4 zakone të këqija që mund të dëmtojnë shëndetin tuaj mendor

1. Krahasoni veten me të tjerët

Ti je i/e bukur, i/e mirë ashtu siç je. Secili nga ne ka histroitë dhe betejat e veta dhe krahasimi nuk na shërben për asgjë.

2. Hani shumë gjëra të pashëndetshme

Sasia e shtuar e sheqerit dhe ushqimeve shumë të përpunuara mund të shkkatojnë inflamacion të trupit e trurit, gjë që do të ndikojë në gjendjen tuaj emocionale.

3. Nuk flini mjaftueshëm

Ndërsa streset e ditës mund ta na mbajnë zgjuar natën, për trupin dhe mendjen është shumë jetësor gjumi, pasi mundëson qetësinë për të funksionuar siç duhet gjatë ditës. Mungesa e gjumit mund të shkaktojë përkeqësim të shëndetit mendor.

4. Nuk shkëputeni dot nga e kaluara

Mund të ketë ngjarje nga e kaluara që ju marrin vëmendjen e ju shkaktojnë trishtim, por reflektimi për një kohë të gjatë, duke na shkëputur nga e tashmja, na dëmton shëndetin.

Add Your Comment