Si ta bëjmë sa më të lehtë rikthimin nga pushimet?

Me gjithë gëzimin, qetësinë e përmbushjen që na sjellin pushimet, ato mund ta na shkaktojnë edhe pak ankth e depresion. Kur afron fundi i tyre dhe duhet të rikthehemi në punë, ndoshta ngarkohemi edhe më shumë.

Disa këshilla që duhen ndjekur për ta bërë sa më të lehtë rikthimin nga pushimet

Planifikoni një ditë të lirë pas rikthimit nga pushimet. Jepini vetes një ditë për të filluar ashtu siç dëshironi. Në përgjithësi, nëse ktheheni në shtëpi të hënën, sigurohuni që të jeni të shtunën.
Shikoni mirë axhendën tuaj. Palnifikoni që në ditë dhe orare të caktuara pas pushimeve të mos keni angazhime.
Mos kontrolloni emailet dhe mjetet e tjera të punës. Do ‘ju bëjë të riktheheni të feskëta pas pushimeve.
Besojini kolegëve. Zgjidhni dikë që keni mundësi t’i besoni të mbulojë pjesën tuaj kur jeni me pushime. Në këtë mënyrë do jeni e qetë.

Add Your Comment