Qëndrimi me kafshët rrit hormonin e dashurisë te pronarët dhe vetë katërputroshët

Kushdo që ka një qen, një mace apo ndonjë kafshë tjetër, e di mirë: marrëdhënia që krijohet me të është unike dhe të ndihmon të ndihesh më mirë, nga të gjitha këndvështrimet. Tani është e vërtetuar edhe shkencërisht: në fakt, disa studime kanë treguar se të kesh një kafshë dhe të kujdesesh për të ofron shumë përfitime, në veçanti rrit…

Learn More

Terapia me kafshë shtëpiake, me shumë përfitim për studentët në universitet

Terapia me kafshë shtëpiake gjithashtu hyn në klasat e universitetit. Studentët shpesh i nënshtrohen stresit të rëndë për shkak të vazhdimësisë së mësimeve, takimeve, raporteve, provimeve dhe testeve, për të mos përmendur vënien në provë të autonomisë (për ata që ndërrojnë qytet) siç janë qiraja, shpenzimet personale, menaxhimi i detyrave shtëpiake dhe bashkëjetesa me bashkëmoshatarët. Kjo është arsyeja pse programet…

Learn More

Cilësia e gjumit përmirësohet nëse flini me një kafshë shtëpiake

Fjetja me qenin ose macen tuaj përmirëson gjumin: sipas një studimi të Klinikës së Gjumit Mayo (Shtetet e Bashkuara) i cili përfshiu 150 vullnetarë, 49% e të cilëve janë pronarë të kafshëve shtëpiake. Sipas studiuesve, një numër i konsiderueshëm i njerëzve thonë se flenë më mirë me “kafshën” e tyre: jo vetëm beqarët, por edhe njerëzit që e kalojnë natën…

Learn More

Qentë dhe macet ndihmojnë në tejkalimin e depresionit

Shoqëria e një kafshe shtëpiake është një antidot efektiv ndaj vetmisë dhe depresionit. Kjo mbështetet nga një studim i botuar në revistën The Gerontologist, sipas të cilit macet dhe qentë mund të ndihmojnë njerëzit të kapërcejnë dhimbjen ose të humbjes ose të ndarjes nga një i dashur. Studimi, i kryer nga një grup studiuesish nga Universiteti Shtetëror i Floridës në…

Learn More