Meditimi jo gjithmonë është zgjidhja e problemeve të shëndetit mendor

Meditim dhe vëmendje. Teknikat e relaksimit dhe vizualizimit konsiderohen si ilaç për të gjitha sëmundjet e shëndetit mendor: depresionin, ankthin dhe stresin. Por nuk është aspak kështu. Sipas rishikimit të parë sistematik mbi këtë temë, rreth një në 12 njerëz që provojnë meditimin e gjejnë veten të përballen me një efekt negativ të padëshiruar, zakonisht një përkeqësim të depresionit ose…

Learn More

Jo gjithmonë meditimi është zgjidhja e duhur për të luftuar depresionin

Teknikat e relaksimit dhe vizualizimit si për shembull meditimi konsiderohen ilaç për të gjitha sëmundjet e mendjes: depresioni, ankthi dhe stresi. Por, jo gjithmonë funksionojnë. Sipas rishikimit të parë sistematik mbi këtë temë, rreth një në 12 njerëz që provojnë meditimin përballen me një efekt negativ të padëshiruar, zakonisht një përkeqësim të depresionit ose ankthit apo edhe shfaqjen e këtyre…

Learn More