Prezantimi i fëmijëve shumë herët me pajisjet dixhitale, kujdes nga këto rreziqe

Teknologjia është pjesë e jetës sonë, por është e rëndësishme që ajo të mos hyjë shumë herët në jetën e fëmijëve tanë. Mirëpo, pajisjet dixhitale për fëmijët, nga ana tjetër, janë shumë të përhapura që në moshë të hershme dhe kjo mund të shkaktojë probleme fizike dhe madje edhe sëmundje mendore. PC dhe telefonat inteligjentë tashmë në shkollën fillore Kjo…

Learn More

Përdorimi i tepruar i teknologjisë shkakton stres dhe dëmton jetën seksuale

Një studim i fundit tregon se shpenzimi i orëve në PC, tableta dhe smartphone është i dëmshëm: krijon stres, lodhje dhe gjithashtu zvogëlon dëshirën seksuale. Në listën tashmë substanciale të elementeve miqësorë ndaj stresit, duhet shtuar një element i ri: teknologjia. Të shpenzosh shumë kohë duke lundruar në internet, duke biseduar, në planin afatgjatë ju bën të shqetësuar, të lodhur…

Learn More

Përdorimi i zgjatur i pajisjeve dixhitale bëhet shkak për konflikte familjare

Telefonat celularë janë gjithnjë e më shumë shkak i konflikteve midis prindërve dhe fëmijëve. Një tjetër konfirmim vjen nga Australia, ku një grup studiuesish zbuluan se një e treta e prindërve thonë se përdorimi i këtyre pajisjeve shkakton tensione në familje. Arsyeja? Fëmijët abuzojnë me kohën e shpenzuar me to, e për pasojë heqin dorë nga aktivitete të rëndësishme, të…

Learn More